Vinter i Norge – Hva skal du ha på deg?

Vinter i Norge – Hva skal du ha på deg?

«Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» er en av de vanligste norske frasene du kommer til å høre. Vi har samlet noen tips til hvordan du kan komme deg gjennom den lange vinteren! (Det er for det meste klær)!


Artikkelen fortsetter under bildet

Lag på lag prinsippet - Kle deg lagvis for vinteren i Norge

En ting du vil høre nordmenn raljere om lenge før kulden setter inn, er lag. Om noen klager over at de er kalde, er det alltid noen som svarer: «… men har du husket å ta på deg flere lag?» Irriterende, ikke sant? Joda, men besserwisseren har faktisk rett. Å gå med flere lag er faktisk viktig for å holde varmen, særlig om du bor i Nord-Norge, eller om du skal være utendørs over lengre tid.

Ring gratis til EU, Storbritannia, USA og Canada med Mycall!

Artikkelen fortsetter under bildet

Ullklær som base

Behovet for lag er etablert, men hva bør lagene bestå av? Det innerste laget bør alltid være ull. Nordmenn er eksperter på kaldt vær, og de deler alle en kjærlighet til ull, nettopp fordi det fungerer. Du burde også vurdere ullgensere, hatter, votter og andre klesplagg.

Ullundertøy

Ullundertøy er vanligvis et av de heteste temaene (så vel som været) i Norge når høsten kommer. Mange bruker det tynne laget av ull, mange ikke, men når gradestokken viser minusgrader, kan det innerste laget være en redning. Du vil høre nordmenn klage over kløen siden vi også liker å klage på kulden. Skaff merino-ull, og du vil klare deg fint. Det klør mindre.

Leter du etter det beste månedsabonnementet for å ringe til utlandet? Sjekk ut våre internasjonale mobilabonnementer!

Vinterstøvler (og mer ull)

Dette kan virke åpenbart, men merkelig nok trør nordmenn også feil på dette området år etter år. Noen går til og med i ankelsokker hele vinteren gjennom. Er det rart de blir forkjølet? Vinterstøvler holder føttene dine varme, og hindrer deg fra å falle på isen. Når solen går ned bør du også vurdere å ta på et par ullsokker for ekstra beskyttelse.

Vinterjakke og boblebukse

Er du den dristige typen som går med den tynneste dunjakken i desember? Eller er du en av dem som har på seg parkasen innendørs? I Sør-Norge er det vanlig at folk undervurderer været og har på seg for lite, eller for tynne klær. Her burde du bruke eksempelet fra nord: Skaff jakker til alle temperaturer, og et par boblebukser. Du vil takke deg selv når det er 10 minusgrader ute.

Tilbehør til den norske vinteren

Besserwisseren er tilbake. Du har ikke tatt på deg vottene midt i desember, og du kommer til skade for å si at det er kaldt. Du har sikkert husket alt annet, eller liker bare ikke å gå med votter, men besserwisseren grep sjansen til å prate om sin egen bekledning. Når det er sagt, kan tilbehør som skjerf, hansker, øremuffer eller en lue, være nøkkelen til å holde seg varm en mørk desemberkveld.

Brodder – ta grep for å holde deg på beina

Pigger på føttene?! Ja! Når folk sklir og faller i vilden sky, ofte på grunn av glatte sko, er det behov for hjelp. Løsningen er brodder; små pigger du trer over skoene for å få bedre grep når du går (eller glir) langs speilglatte veier.

 

De fleste Mycall-ansatte var en gang nye i Norge selv. Du kan alltids kontakte vår flerspråklige kundestøtte med spørsmål om ditt nye land.