10 morsomme overskrifter i norske medier

10 morsomme overskrifter i norske medier

Du har selvfølgelig hørt om «falske nyheter», men har du hørt om «agurknyheter»? De vil gi deg en god latter.


Oppdatert 12.12.22

Hvis du er i Norge om sommeren, vil du garantert se noen latterlige eksempler på helt uviktige nyhetsoverskrifter. For eksempel savnede kosebamser eller butikker som har gått tom for iskrem. Dette blir kalt «agurknytt» i Norge.

Trenger du et telefonnummer uten D-nummer?

Sommer: sesong for agurknyheter

Årsaken til agurksesongen er at det skjer veldig lite i Norge i denne perioden. Landet er et av de tryggeste i verden, og om sommeren, når stortinget og domstolene tar sommerferie, vil du merke at det skjer veldig lite nyhetsverdig.

Men avisene må fylle sidene sine med noe, og derfor havner lettere historier om hetebølger og uvanlige jordbærformer på forsiden.

Trenger du ubegrensede minutter for å dele de beste nyhetene fra Norge med venner og familie?

1# Vi er omgitt av monstre

Hvis du tror at Norge fortsatt blir styrt av nordmenn, er det fordi du ikke har lest VGs overskrift i 2012: «Invasjon av mordersnegler». I 2012 ble Norge innlemmet i brunsneglenes kongerike. De spiser plantene vi elsker og truer alle uheldige hageeiere.

Artikkelen fortsetter under bildet
VG trykt avis, 2012
VG trykt avis, 2012

I mangel på ekte nyhetsmateriale bruker journalister forsterkende ord for å få historiene sine til å skille seg ut. Mygg blir til monstermygg, sanger blir til monsterhits og lastebiler blir til monsterlastebiler. Og de «onde» sneglene er selvsagt ikke et unntak.

Spar penger når du ringer til utlandet.

2# "Marit bruker sommeren til å runke griser!" - Sommerjobber med morsomme overskrifter

“Marit bruker sommeren til å runke griser!” er en overskrift det er vanskelig å ignorere, spesielt når Norges meste seriøse nyhetsaktør, NRK, publiserer dette.

Artikkelen fortsetter under bildet
NRK, nettutgave, 2008
NRK, nettutgave, 2008

De fleste norske tenåringer bruker deler av sommerferien på å jobbe. Det kalles en «sommerjobb», og lokalaviser blir aldri lei av å intervjue ungdommer som har fått uvanlige jobber. Noen av jobbene kan være å lese Donald Duck-magasiner høyt, eller å være isbjørnvakt. Hvorfor ikke prøve noe uvanlig?

Trenger du ekstra data for å dele favorittnyhetene dine med familie og venner?

3# Siste nytt: Dyr oppfører seg som dyr

Ingenting skriker sommer mer enn aviser som dedikerer tid og plass til historier om dyr. Sau på flukt, og selvfølgelig barn som redder babyfugler, er klare tegn på at sommeren er her.

Artikkelen fortsetter under bildet
SA.no nettutgave, 2018
SA.no nettutgave, 2018

4# Påfugl reddet av brannmann

Det er en vakker dag i Duggveien, klokken slår 11, og plutselig kolliderer en påfugl i et privat hus.

Artikkelen fortsetter under bildet
Aftenposten.no nettutgave, 2013
Aftenposten.no nettutgave, 2013

Kl. 17.00 kommer brannvesenet, og de klarer å hente ned fuglen. Selvfølgelig var mediene der for å se, og påfuglen kunne ikke unngå å havne i overskriftene neste dag.

5# Nordmenn i utlandet

Nordmenn lager også de beste overskriftene når de er i utlandet. Noen ganger kan nordmenn ha det litt for gøy på ferie og glemme manerene sine. Historier om nordmenn som oppfører seg dårlig og drikker seg fulle er perfekte agurknyheter.

Artikkelen fortsetter under bildet
VG, nettutgave, 2018
VG, nettutgave, 2018

6# Tomaten min ser ut som en and!

Hva gjør en nordmann som finner en frukt eller grønnsak med en morsom form? Han ringer en journalist!

Artikkelen fortsetter under bildet
N247 nettutgave, 2018
N247 nettutgave, 2018

 Eller kanskje han bare har funnet en potet som er litt større enn andre poteter. Og hvis han tilfeldigvis finner en hel potet i posen med potetgull, så sender Norges største avis noen for å skrive en om det.

Trenger du ubegrensede samtaler til EU, Storbritannia, USA og Canada?

7# God gammeldags skremselspropaganda

Journalister vet altfor godt at frykt genererer mange klikk. Det er bare at vi bekymrer oss mindre i sommermånedene. Vi tar livet med ro. Men det hindrer ikke journalister i å prøve ved å skrive historier om butikker som går tom for popcorn og hvordan bryggerier kanskje ikke har nok emballasje til å få de gylne dråpene ut til butikkene.

Artikkelen fortsetter under bildet
VG  nettutgave, 2021
VG nettutgave, 2021

8# Siste nytt om ... ISKREM

Nordmenn er besatt av iskrem. Sesongen starter 17. mai og avsluttes når barna begynner på skolen igjen. I løpet av disse tre månedene vil folk kose seg med gamle favoritter, men de vil også prøve ut de nye iskremene på markedet. Hver sommer finner du tester hvor eksperter rangerer de nye iskremene.

Hvordan får jeg et norsk SIM-kort uten D-nummer?

Artikkelen fortsetter under bildet
God.no, nettutgave, 2022
God.no, nettutgave, 2022

9# Jakten på solen

Været er nesten som en religion i Norge, og nordmenn får aldri nok av nyheter om sommersolen. Forvent hyppige oppdateringer i mediene om rekordtemperaturer og solskinnsdager – eller mest sannsynlig vind og regn.

Artikkelen fortsetter under bildet
VG, nettutgave, 2021
VG, nettutgave, 2021

10# Feel-good-faktoren

Til slutt må vi ikke glemme at sommeren er en tid for å kose seg, og i motsetning til resten av året byr agurksesongen også på fine nyheter – eller såkalte gladnyheter. Som denne historien om en erfaren elgjeger som valgte bort geværet til fordel for kameraet da han møtte denne lille søtingen.

Artikkelen fortsetter under bildet
Ostlendingen, nettutgave, 2012
Ostlendingen, nettutgave, 2012

Del de beste agurknyhetene med venner og familie i utlandet med ubegrensede minutter til EU, Storbritannia, USA og Canada.

Nyt sommeren i Norge eller i utlandet, og husk ... hvis du ser en tomat med en merkelig form eller noe utenom det vanlige i Norge, må du ikke holde det for deg selv.

Vil du fortelle oss historien din?

Vi er på jakt etter historier som inspirerer heltene våre i Norge!

Del historien din, så får du kanskje en liten overraskelse av oss.

Les mer om å dele historien din.