Ny i Norge og lyst på en date?

Ny i Norge og lyst på en date?

Maryam og Sofia er erfarne på det norske datingmarkedet, og de er helt enige: Datingapper er forferdelige, og nordmenn er vanskelige å forstå romantisk.


Maryam flyttet fra Iran til Norge. Hun har bodd mesteparten av livet i Norge og har vært her i hele sitt datingliv. Men hun opplever fortsatt kulturelle forskjeller når hun dater norske menn.

 

"Menn initierer vanligvis ikke samtaler med deg med mindre de er fulle, så datingapper er en enklere måte å finne dater på i Norge."
Artikkelen fortsetter under bildet
"Det virker som norske gutter har mer selvtillit på nettet, noe jeg synes er rart, men det er bare slik det er her."

Maryam føler at en stor del problemene med dating i Norge kommer av at folk har vanskelig for å forplikte seg. Som en åpen og direkte person som blir lett knyttet til mennesker, synes hun det er vanskelig å date i Norge, spesielt gjennom apper som Tinder. Men det er ikke umulig!

"Jeg møtte ekskjæresten min via en datingapp. Vi hadde et kjempefint forhold og er fortsatt gode venner. Han ble ikke skremt av at jeg er så direkte, sier hun og ler."
Artikkelen fortsetter under bildet

Trenger du et bra mobilabonnement for å holde kontakten med dine nærmeste? Sjekk abonnementene våre med internasjonale minutter og data her!

Nå som hun er tilbake på markedet, prøver hun å møte mennesker ansikt til ansikt etter noen mislykkede forsøk på datingapper. Som en håpløs romantiker regner hun fortsatt med å møte den rette, men i mellomtiden har hun samlet noen tips til dem som er nye på det norske datingmarkedet:

"Vær ærlig om følelsene dine, men ikke fortell alt de første dagene. Nordmenn er ikke så direkte, og de fleste kan bli litt skremt hvis du går for fort frem og for eksempel prøver å holde hender på første eller andre date."
Artikkelen fortsetter under bildet

Hun forteller også at det er viktig at du viser personligheten din og er deg selv.

"Gi folk en andre sjanse, for de kan være nervøse på første date. Og treff hverandre ute og gjør noe sammen, som å gå på tur, gå på kino, spise middag eller drikke vin. Da får du se mer av personen du dater, i forskjellige situasjoner. Se alltid etter faresignaler og lytt til magefølelsen."

Slitsom nettdating

Sofia flyttet fra Portugal til Norge og begynte ikke å date før fem år etter at hun flyttet hit. Hun prøvde Tinder, den mest populære datingappen i Norge, men den passet henne ikke.

"Jeg var på Tinder og sveipet mye, men det var ikke noe for meg. Det er vanskelig å evaluere folk basert på bildene deres, og jeg er altfor utålmodig til å ha lange chattesamtaler for å se om vi passer godt sammen. Jeg liker å møte folk ansikt til ansikt."
Artikkelen fortsetter under bildet

Sofia endte med å date en norsk fyr fra Tinder, men hun har også datet andre som hun har møtt gjennom venner eller ute på byen. Hun skjønte raskt at datingmarkedet i Norge er ganske forskjellig fra Portugal.

Er du ny i Norge og ser etter et SIM-kort uten D-nummer? Sjekk startpakken vår her

"Jeg er vant til at mennene er litt mer frempå. Portugisere er mer sentimentale og lidenskapelige. Vi har ikke så mange one night stands, noe som er mye vanligere i Norge."
Artikkelen fortsetter under bildet
"I Portugal er det normalt at både menn og kvinner er åpne om følelsene sine tidlig, og vanligvis blir man et par etter bare noen få dater, hvis det er god kjemi."

Hun forklarer at norske menn stenger følelsene sine mer inne. De er ofte mer interesserte i fysiske ting enn emosjonelle, noe hun syntes var vanskelig i starten.

"- I begynnelsen kritiserte jeg måten de datet på, men etter en stund lærte jeg at man bare må være tålmodig. Etter hvert begynner de å åpne seg for deg, og jeg tror at forhold i Norge varer lenger, fordi de bruker så mye tid på å bli kjent før de faktisk blir et par."

Å finne en norsk prins!

Etter å ha datet mange innesluttede nordmenn som var vanskelig å lese, møtte Sofia endelig den rette, ikke på Tinder, men på gamlemåten – på en bar. I dag er hun gift med sin norske ektemann, men hun tilstår at det ikke bare har vært enkelt.

"Vi datet i seks måneder, men så falmet det bare bort – jeg forsto ham egentlig ikke. En tid senere møttes vi tilfeldig på en bar, og han sa at han savnet meg."
Artikkelen fortsetter under bildet
"Jeg syntes det var rart at han ikke hadde kontaktet meg hvis han savnet meg. Jeg antar at det er en norsk greie."

Det virker som det er vanskelig for nordmenn å håndtere følelsene sine, og det kan føles som de spiller et spill, men ... hvis du virkelig prøver og er tålmodig, du kan finne den rette. Sofia ga en sjanse til fyren som ikke virket så interessert i henne, og nå er de lykkelig gift.