Gode tips for å bli bedre i norsk!

Gode tips for å bli bedre i norsk!

Selv om de fleste nordmenn snakker flytende engelsk, vil det å lære norsk være til god hjelp når du bosetter deg her i et helt nytt land.


Oppdatert 02.01.23
Artikkelen fortsetter under bildet

Les mer

Hvorfor er det viktig å lære norsk?

De fleste som jobber hos Mycall i Norge, var på et eller annet tidspunkt også nye i landet, og selv om de fleste nordmenn snakker engelsk, kan det være enklere å finne seg til rette her når man kan norsk. Medarbeideren vår Slawomir Sternik gjorde nettopp det: Han flyttet til Norge fra Polen for å jobbe og begynte å lære språket med en gang, selv om det var vanskelig i starten.

Er du ny i Norge? Finn ut hvordan du kan få et SIM-kort med D-nummeret ditt her!

Det beste tipset mitt er å begynne å lære norsk før du kommer. Ikke vent. Jeg begynte å lære litt før jeg kom hit, men det var ikke nok til å finne en jobb med en gang.
Artikkelen fortsetter under bildet
Slawomir Sternik
Slawomir Sternik

De fleste innvandrere vil måtte delta på språkkurs både for å forstå språket og for å integrere seg bedre i samfunnet. Hvis du ønsker å bli boende her, enten som statsborger eller med midlertidig oppholdstillatelse, må du ta språkkurs. Det gjelder uansett grunn til at du har oppholdt deg i Norge inntil da. Hvis du er usikker på om du må ta et kurs, finner du all informasjon here.

Er du på jakt etter et mobilabonnement for å holde kontakten med venner og familie i utlandet? Sjekk ut mobilabonnementene våre her!

Hvor finner du norskkurs?

Lær norsk gratis:

Språkkursene varierer avhengig av alder, utdanningsnivå og kunnskapsnivået som kreves ved fullført kurs. Det er vanligvis kommunen som har ansvaret for å tilby språkkurs for å få det nivået som trengs for å bli statsborger eller fast bosatt i Norge. Du kan også finne kurs på ditt lokale NAV-kontor, og noen universiteter, som Universitetet i Oslo, tilbyr også gratis norskkurs.

Sjekk ut ubegrensede samtaler til Europa, Storbritannia, USA og Canada!

Finn ut mer

Lær norsk på private skoler:

Du kan også finne flere private kursleverandører, med både nettkurs og klasseromskurs. Noen av de mest populære skolene er Folkeuniversitetet, Alfaskolen og Speak Norsk. Vanligvis kan du velge nivået du trenger eller ønsker å komme til, og delta på et kurs som er spesielt satt opp etter dine språkbehov. Det finnes også tjenester der du kan få privatlærere, ofte andre nordmenn som ønsker å lære bort språket sitt.

 Hvordan får jeg et norsk SIM-kort uten D-nummer?

Hvis du må delta på et kurs fordi du skal bo her permanent, og bruker en av de private leverandørene, må du sørge for at de er oppført her som godkjent leverandør. Merk at du må betale for disse kursene selv på grunn av søknadens art.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hvordan kan du bli bedre i norsk?

Det er mange måter å lære norsk på, men vi har noen tips som kan hjelpe deg videre. I tillegg til å ta de offisielle kursene, anbefaler vi at du øver på egen hånd.

  

Apper som Duolingo og Babble er gode når du skal lære norsk, og de er lett tilgjengelige på mobilen. Når du har lært litt norsk, kan en god måte å fortsette læringen på være å lese norske nyhetssider, høre på norsk radio og se på norsk TV. NRK Super for barn har et enklere språk som kan være nyttig i starten, og det samme gjelder nyhetssidene Klar Tale og Utrop. Etter hvert som du blir mer flytende i norsk, kan du gå videre til nasjonale nyhetssider som VG og NRK for å følge med på nyhetene og forbedre språket.

Trenger du ekstra data for å dele favorittnyhetene dine med familie og venner?

Artikkelen fortsetter under bildet

Du kan også bli med på språkkafeer for å øve på språket, eller registrere deg for frivillig arbeid i Norge, der du blir motivert til å snakke tjuefire timer i døgnet.

Men det viktigste er å snakke med nordmennene du møter. De hjelper deg. Uansett hvordan eller hvor du lærer norsk, vil vi ønske deg lykke til på veien til å lære et nytt språk!  

Du kan ikke være for sjenert. Når du flytter til et nytt land, uansett hvor det er, må du være åpen og tørre å møte mennesker og utnytte de mulighetene du har. Du kan ikke være innesluttet og sjenert. Det kan være litt tøft, men det er verdt det. Slawomir Sternik

Trenger du hjelp til å finne et abonnement som dekker dine behov? Vår kundeservice kan hjelpe deg, og kanskje er det noen der som snakker språket ditt også.